Ostatní

Vítejte v poradně Nikl Teamu

Máte-li jakoukoliv otázku z oblasti kaprařiny, Nikl Team Vám na tomto místě pomůže nalézt odpověď! V případě, že nenajdete podobný dotaz v archivu poradny, položte nám novou otázku.

Pokud v nás vložíte svou důveru a rozhodnote se u nás nakupit, naleznte veškerý sortiment určený pro lov kapra v sekci Kaprařina.

Chci poslat dotaz

#1358 12. 3. 2010 Proč je tak málo zpráv od vody?

Tomáš: Zdravím. Chcem sa spítať prečo tak málo zpráv od vody uverejňujeťe. Minulý rok to bolo o niečom inom každý tíždeň aj tri nové správy. Dakujem

Nikl Team

Dobrý den Tomáši,

zprávy od vody na našem webu se snažíme držet vždy maximálně aktuální. Vzhledem k tomu, že venku stále panuje zima a hladiny našich revírů jsou zakované pod příkrovy ledu, je absence aktuálních zpráv od vody asi vcelku pochopitelná.

Jakmile se oteplí a Nikl Team, stejně jako naši spolupracovníci a spousta zákazníků vyrazí k vodě, budeme opět schopni podávat čerstvé zprávy od vody. V každém případě se ale na webu stále něco děje, a tak především Poradna dosahuje podle dostupných statistik během zimy naprosto šílených množství přístupů. Během celé zimy jsme doslova zaplavováni stovkami dotazů, které se snažíme zodpovídat jak nejlépe umíme, což nám chvílemí dává doopravdy zabrat...

I my se už těšíme na čas, kdy ledy povolí, popadneme pruty a budeme se moct od teorie opět vrátit k praxi...

Přejeme pěkný den!

#1356 12. 3. 2010 Jak dlouho sušit boilies?

Martin: Dobrý den prosím Vás chci se zeptat jak dlouho mám nechat vysušit boilies před výpravo?? a na jakém nejvhodnějším místě.

Nikl Team

Dobrý den Martine,

na otázku, jak dlouho sušit boilies nelze jednoznačně odpovědět. My si před lovem sušíme boilies v rozmezí 1 dne až několika měsíců. Záleží na tom, zda chcete mít boilies měkčí a velmi rychle uvolňující atraktivní látky - tedy návnadu, která účinkuje okamžitě a intenzivně láká ryby. Nebo naopak vytvrdlejší boilies, které má především odolávat útokům menších ryb a vydržet na dně dlouho při čekání na záběr od skutečně velké ryby.

Jako určitý kompromis ale ve většině situací doporučujeme sušit boilies od 2-7mi dní.

Nejlepší místo pro sušení boilies je vždy dobře větraný prostor, kde proudí vzduch. V praxi ale stačí rozložit boilies v plastových bedýnkách nebo rozvěsit v síťovaných sacích v podstatě kdekoliv, kde je boilies v suchu a svým pachem příliš neobtěžuje okolí.... :-)

Důležité je nenechat boilies zvlhnout či dokonce zmoknout a čas od času jej pravidelně prohrabávat, aby se předešlo jeho plestnivění.

Přejeme pěkný den!

#1355 12. 3. 2010 Poraďte s výrobou Krvavého pekla

rybarlucas: Dobry den,
muj dotaz smeruje k vyrobe boilies Krvave peklo. Mohli byste poradit pracovni postup pri vyrobe boiliesu z 2 kg boilie mixu? Staci do teto smesi pridat pouze vajicka a esenci, nebo je nutne dodat olej, popripade dalsi zpevnovaci ci jine latky? A jeste jeden dotaz ohledne esence. Jake je optimalni mnozstvi esence svestka/mata, popripade kolik vajicek dotat do tohoto 2 kg boilie mixu? Predem dekuji za odpovedi, s pozdravem Lukas.
Dotaz k produktu: Krvavé peklo boilies mix

Nikl Team

Dobrý den,

výroba boilies Krvavé peklo se v ničem neliší od klasického postupu vaření boilies. Tedy do větší nádoby rozklepněte 9 vajec velikosti M, přidejte odpovídající množství amino-csl komplexu Šveskta-máta, případně 20ml Lososového oleje a vše pořádně promíchejte. Poté začněte postupně přisypávat boilies mix Krvavé peklo a za průběžného míchání pomalu zahušťujte. Ve chvíli, kdy bude těsto již tužší, začněte ho zpracovávat rukama. Postupně přisypejte tolik směsi, než uhnětete tužší, ale stále vláčné těsto. Orientačně by Vám na oněch 9 vajec mělo vyjít 1kg boilies mixu.

Z těsta vytvarujte kuličky na rollballu a dejte do horké vody vařit. Jakmile kuličky vyplavou na hladinu, sesbírejte je sítkem a nechejte chladnout a schnout. Po asi 2 dnech sušení je boilies připravené k použití.

Do mixu Krvavé peklo není potřeba přidávat žádné další "zpevňovací" látky. Esenci "Švestka máta" nemáme v nabídce. Tato příchuť je kombinací esence Švestka a esenciálního oleje Máta. Nabízíme ji v hotovém amino-CSL komplexu Švestka Máta.

Přejeme pěkný den!

#1353 12. 3. 2010 Jak uchovávat boilies 3XL u vody?

strejda: Dobrý den,mám dotaz ohledně boilies 3XL,jak jej uchovat na delší výpravě,kromě sušení,když nemám k dispozoci ani lednici,nepřijde po týdnu k nějakému znehodnocení?Jinak děkuji,máte super stránky,jen tak dál.

Nikl Team

Dobrý den,

boilies 3XL u vody skladujeme stejně jako všechny ostaní mraženky z naší produkce. V tomto smyslu není potřeba se nijak speciálně zabývat jeho přechováváním u vody. Protože mraženky neobsahují žádné konzervační látky, je vždy nejlepším způsobem jejich skladování rozložení do perforovaných bedýnek (například na ovoce) nebo - nejčastěji v děrovaných sacích na boilies.

Jediný problém může nastat za vlkého počasí, kdy nemůžete saky s boilies nechat rozvěšené po stromech a podobně, ale je potřeba je mít v bivaku či pod deštníkem a věnovat pozornost jejich prohrábnutí několikrát denně...

Přejeme pěkný den!

#1348 11. 3. 2010 Rozdíl mezi boosterem a dipem

zbynek: dobry den,chtel bych se zeptat jaky je rozdil mezi boosterem a dipem.lze pouzivat oba dva na zatraktivneni zmrazeneho boilies ihned po vytazeni z mrazaku.dekuji za odpoved

Nikl Team

Dobrý den Zbyňku,

velmi podobnou otázku ohledně využití boosterů a srovnání jejich účinnosti s dipy jsme zodpovídali poměrně obsáhle už v minulosti.

Proto si Vás dovolíme odkázat na naši odpověď na dotaz 891.

Jinak oba produkty samozřejmě lze aplikovat na koule čersvě vytažené z mrazáku.

Přejeme pěkný den!

#1340 10. 3. 2010 Potřebuji 5kg balení moučky ze pstruhových pelet

radim: dobry den ,kdy bude v prodeji 5 kg balení
Dotaz k produktu: Nikl Moučka ze pstruhových pelet 500g

Nikl Team

Dobrý den Radime,

v případě, že máte zájem o větší množství moučky ze pstruhových pelet nebo kteréhokoliv jiného produktu a takové balení není v nabídce našeho shopu, doporučujeme zatelafonovat na číslo 774 227 827 nebo emailem nikl@nikl.cz a požádat o připravení Vámi požadovaného množství této suroviny.

Přejeme pěkný den!

#1336 10. 3. 2010 Videoprezentace k produktům

Richard: Dobrý deň,
pripravujete videoprezentace aj k iným produktom?

Nikl Team

Dobrý den Richarde,

ano, připravujeme samozřejmě kvalitně zpracované videoprezentace také k celé řadě dalších produktů. Vzhledem k charakteru sortimentu Carp´R´Us, který je k tomuto typu prezentace velmi vhodný, začínám právě s ním. Máme natočené materiály pro v podstatě všechny produkty CRU, kde s Rayem představíme jednotlivé položky a poradíme, jak je nejlépe používat a využít jejich potenciálu naplno.

S videoprezentacemi produktů přicházíme v kaprařině u nás opět jako první a v budoucnu se budeme rozhodně snažit přinášet jich co možná nejvíce. Jedná se ovšem o poměrně náročnou činnost, která vyžaduje hodně práce a času. Proto prosíme o strpení - další videoprezetace budou následovat již brzy.

Přejeme pěkný den!

#1333 10. 3. 2010 Lze boosterovat boilies ihned po vytažení z mrazáku?

Marek: Dobrý den,chci se zeptat jestli lze naboostrovat boili hned vytažene z mrazáku.
Dotaz k produktu: Nikl Booster 250ml

Nikl Team

Dobrý den Marku,

ano, samozřejmě je možné boosterovat boilies ihned po vytažení z mrazáku. Touto cestou do sebe kuličky boilies natáhnou booster velmi rychle, ale pokud nejsou před zamrazením hodně vysušené, může se stát, že budou poměrně dost měkké.

Obecně pro rychlou atraktivitu je ale boosterování zmrzlého boilies velmi dobrý tah.

Přejeme pěkný den!

#1332 10. 3. 2010 Chyba v databázi shopu u komplexu Krakatice?

honzo: Pozdravujem Niklovci. Ja len taky maly dotaz: Máte asi v databaze prehodené komplexy-krakatice. pri 100ml sa zobzazuje 500ml a opacne.
S pozdravom Jano

Nikl Team

Ahoj Honzo,

děkujeme za upoznění, máš pravdu - chybu jsme v tomto opravdu měli. V této chvíli je už opravená a mělo by to být v pořádku.

Děkujeme za upozornění a přejeme pěkný den!

#1330 10. 3. 2010 Lze používat zazimovaný olej i v létě?

Ladislav Pavelka: Mohu tento olej používat i v létě?
Dotaz k produktu: Winterised Red Salmon Oil 1Lt

Nikl Team

Dobrý den Ladislave,

ano, samozřejmě je možné používat zazimovaný Winterised Red Salmon Oil i v létě. Pojem "zazimovaný" znamená, že je přizpůsobený také použití při nižších teplotách vody. Obecně má vždy olej tendenci s klesající teplotou tuhnout a jeho rozpustnost a tedy i uvolňování se snižuje. Proces, kterým je upravený tento olej, ale pomáhá tomuto oleji se rozpouštět i při nižších teplotách, což umožňuje jeho použití i v chladnější vodě.

Z našeho sortimentu je druhým takovým olejem například fantastický Robin Oil Aktiv, který je speciálně upravený a je díky tomu použitelný i při nižší teplotě.

Obecně jsou oleje dobré především v teplejší vodě, protože vzhledem ke své chemické povaze za vyšších teplot lépe pracují. Naopak právě v nižších teplotách se možný výběr použitelných olejů rapidně zužuje a právě dva výše jmenované patří k těm nejlepším.

Výborných výsledků dosáhnete právě kombinováním zazimovaného lososového oleje a Robin oil Aktiv. Tato kombinace je použitelná celoročně - od chladného jara přes horké léto až do pozdního podzimu.

Přejeme pěkný den!

«« předchozí 1 2 3 151 152 153 154 155 166 167 168 další »»