#757 5. 1. 2010
Martin: Dobrý den chci se prosím Vás zeptat jakej je rozdíl mezi mraženým boilies a normálním hotovím.
Nikl Team
Dobrý den Martine,
rozdíl mezi mraženkami a "hotovkami" je následující.
Mražené boilies je dělané výhradně z boilies mixu bez obsahu jakýchkoliv konzervačních přípravků. Po uvaření je nutné ho nechat proschnout a následně se buďto přímo použije k lovu, zamrazí, nebo nechává dále rozprostřené na vzdušném místě a pokračuje se v jeho sušení. V případě, že byste jej nechal zavřené v sáčku, ve kterém ho koupíte, začne během relativně krátké doby plesnivět. Prostě proto, že neobsahuje stabilizační prostředky.
Hotové boilies - je tedy návnadou, v jejímž výrobním procesu byly použity stabilizační prostředky, které zabraňují jeho plesnivění. díky tomu můžete hotové boilies nechat v originálním sáčku nebo kbelíku a mít ho uložené mimo mrazící box. Není ani potřeba ho přehnaně sušit, protože ani vlhkost v něm přirozeně obsažená nestačí plísním k rozrůstání. Hotové boilies se v České republice a na Slovensku zdaleka netěší takové oblibě, jako mražené boilies. Stále přetrvává názor, že konzervační přípravky obsažené v hotovém boilies snižují jeho účinnost a kapři je nemají tolik rádi.
V této souvislosti jen podotkneme, že existuje celá řada metod stabilizace a zdaleka ne u všech platí, že se negativně odrážejí na účinnosti či atraktivitě hotového boilies. Krásným příkladem jsou třeba opravdu velmi kvalitní hotovky řady Carptrack od Imperial Baits, které mají na svědomí opravu neuvěřitelné množství i opravdu velkých kaprů nejen u nás, ale po celé Evropě. I my nezahálíme a blížíme se ke konci s vývojem hotového boilies. Už tuto sezónu dostanou zákaznci možnost vyzkoušet jeden náš osvědčený trhák v podobě hotového boilies...
přejeme pěkný den!