#5741 10. 8. 2012
Michal: Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně příchutě dipů a použitého boilie. Sem v tomto ohledu začátečník, takže přivítám jakoukoliv radu. Pokud budu mít boilie na masové bázi, pak podle mého sladký dip částečně potlačí přirozenou vůni boilie a naopak sladké boilie namočené v jiném dipu než sladkém už nebude tak sladké. Není proto efektivnější namáčet jen příslušné příchutě pro zvýraznění? Nebo se mýlím a je to tak, že boilie stále dostatečně voní svou specifickou příchutí a současně voní dip jinou, takže ve své podstatě nástraha má jak sladkou tak masovou příchut?
Děkuji za radu
Nikl Team
Dobrý den Michale,
Vaše vaha je v základu správná, ale jelikož kaprařina není exaktní "věda", nelze s určitostí říci, co bude zrovna v danou chvíli a na daném revíru úspěšnější.
Většinou raději dipujeme boilies v příslušných dipech, čili např. 3XL v dipu 3XL. Nicméně je třeba napsat, že často dokážou překvapit i mnohem odvážnější kombinace a vyplatí se sem tam vyzkoušet i něco nestandardního.
Pěkný den, Nikl team