#5732 8. 8. 2012
Petr: Zdravím do Kolína, chtěl bych požádat o radu, chtěl bych si doma vyrobit hotové boilies (ne mražené, dělám si vlastní mix z vašich surovin a chci z něj mít Ready boilies) a jedná se mi o to jestli do takového boilie mám dát sušené vejce a jaký použít konzervant z vaší nabídky.
Nikl Team
Dobrý den Petře,
v tomto případě bude určitě vhodnější boilies vyrobit ze sušených vajec. Náš konzervant bohužel nenabízíme. Na trhu seženete několik konzervantů - např. Stabil It od Imperial Baits, které jsou vhodné pro "středně trvanlivé" boilies - např. 3 - 4 měsíce. O konzervantu, který by byl běžně dostupný a bylo možné zakonzervovat boilies na dlouhou dobu bohužel nevíme.
Poradíme Vám však jednoduchý trik - boilies snadno uchováte naložené do soli - na 1kg boilies stačí asi 200g soli. Návnady po cca 5ti denním sušením zavařte do sáčku a uskladněte na temném místě. Takto jistě vydrží déle než rok.
Pěkný den, Nikl team