#300 26. 8. 2009
Jirka: Petrův zdar,zajímalo by mě,jak se vaří boilie v páře,jak dlouho,jak poznám,že je uvařené a jaký zdroj páry je nejlepší-např.pouze pára z vařící se vody nebo parního hrnce,který má několik pater a tudíž by se dalo vařit najednou větší množství boilie?Zajímalo by mě také to,zda se touto metodou vaří boilie napřímo nebo přes nějakou utěrku?Děkuji za odpověď.Jirka
Nikl team
Dobrý den Jirko,
předem se omlouváme za zpožděnou odpověď, ale tento dotaz nám zapadl mezi
jiné a zapomněli jsme na něj.
Na téma zdali vařit boilies v páře nebo ve vodě bylo napsáno mnoho.
Hodně se traduje, že na boilies vařené v páře je více záběrů od
kaprů, protože se díky vaření ve vodě vyplaví hodně atraktorů a
esencí.
Zkoušeli jsme obě varianty a s klidným svědomím můžeme napsat, že jsme
nepozorovali rozdíl – tentýž boilie mix ochucený stejným množstvím
atraktorů jsme vařili ve vodě a v páře.
Co se týče páry a vaření boilies. Délka vaření závisí na složení
mixů a průměru boilie. Některé velké boiliesy například 30 mm můžete
v páře vařit až 20 minut.
Doporučujeme Vám aby jste při vaření v páře, ale i ve vodě,
nesledovali stopky. Prostě po nějaké chvíli jeden boilies vyndejte a
rozřízněte jej nožem. Když je boilies provařené skrz celý průměr, je
hotové. Když je boilies uvnitř syrové, nechte koule ještě vařit.
Boilies v páře můžete vařit v několika patrech, tím můžete vařit
větší množství a dokonce i více příchutí najednou.
Budete si muset vyrobit z nějakého síta několika patrový rošt, který
bude pasovat do Vašeho hrnce. Na rošty dáte boilies a vložíte do hrnce kde
stačí aby se Vám dělala pára z vařící se vody.
Hodně štěstí!