#2755 13. 1. 2011
Luboš Sejkora: Dobrý den ,
Každoročně jezdíme koncem měsíce září na Lipenskou přehradu a chytali jsme převážně na kukuřici a občas vyzkoušeli také nějaké to boilies. Letos bychom se chtěli zaměřit pouze na chytání na boilies. Proto se na Vás obracím s žádosti o radu, jaký druh boilies v uvedený termín( konec září) na Lipenskou přehradu zvolit a jakým způsobem zakrmit námi zvolené lovné místo(zda použít stejný druh boilies jako nástražní boilies, v jakém množství vnadit a apod.). Dále bych se chtěl zeptat jaký je rozdíl mez boilies mraženým a hotovým? Předem Vám děkuji za odpověď Luboš Sejkora
Nikl Team
Dobrý den Luboši,
Lipenská přehrada je velice obtížný revír na ulovení velkého kapra.
Nemáme s touto přehradou příliš osobních zkušeností, ale od zákazníků máme informace, že zde perfektně funguje boilie Krvavé Peklo Krakatice, Scopex - oliheň nebo také 3XL.
Na takto velké vodní ploše je často dobré místo zakrmovat větším množstvím návnad. Doporučíme Vám tedy přidávat k boilie i partikl (kukuřici, řepku) nebo pelety (např halibut či Red halibut). Boilie je lepší používat stejné, kterým krmíte. Kuličku pod háčkem je však možné zatraktivnit - například dipem či obalovacím těstem stejné příchuti.
Rozdíl mezi mraženým a hotovým boilies je v dnešní době již minimální. V minulých letech však hotové boilie bylo většinou vyrobeno z méně hodnotných složek s obrovským množstvím konzervantu, sladidla a esence. Vzhledem k nově objeveným způsobům konzervace je ale dnes možné produkovat mražené i hotové boilie ve stejně vysoké kvalitě. Plusem hotového boilie je naprosto bezproblémové skladování.
Přejeme pěkný den, Nikl team