#13310 15. 3. 2019
Otakar Vrba: Dobrý den.
Mam 2 dotazy ohledně správné přípravy tygřího ořechu. Cca 10 dní mám naloženo 1kg ořechu s 1kg cukru. Zalil jsem dostatečným množstvím horké vody, nevařil jsem. Skladuji v uzavřeném kyblíku v "pokojové" teplotě.
1, Z vody se stal "rosol", což je asi správně, ale v momentě, kdy ho budu chtít použít, mám ořechy propláchnout ve vodě, aby mi zůstaly jen pevné části bez rosolu? Neztratí tak velkou část atraktivity? Případně když ho budu chtít smíchat ještě s řepkou a kukuřicí, bude v tomto partiklovém mixu rosol žádoucí, nebo použít oplachnuté tygřáky?
2, Zhruba 15% ze všech ořechů plave. Jelikož ho nemám pod háček, ale na vnazení, tak je to pro mě nežádoucí. Máte nějaký fígl, nebo uz s tím nic moc neudělám?
Děkuji moc za odpověď.
Nikl Team
Dobrý den, k prvnímu dotazu: ořechy proplachovat nemusíte a použijte jako návnadu i s rosolem. Druhá otázka: je divné, že vám ořechy plavou, ale dle našeho názoru s tím nic neuděláte. Ono vždy nějaký ořech plave, ale 15% je už dost.
Pěkný den, Tým Nikl