#1145 16. 2. 2010
Kubajs: Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak připravujete řepku? Jestli je vhodné ji nechat 12 hodin namáčet a pak ji zalít vařící vodou?
A jestli máte nějakou zkušenost se pšenicí?
Dotaz k produktu: Nikl Řepka 1kg
Nikl Team
Dobrý den,
řepka je fantastický partikl, který je kupodivu velmi specifický pro kaprařinu u nás a na Slovensku. Pokud vyjedete na kapry do zahraničí a některý z kaprařů u Vás řepku uvidí, pravděpodobně ji uvidí vůbec poprvé v životě. Skutečně je tato plodina v Evropě velmi málo známá, přitom se zcela jednoznačně jedná o jeden z absolutně nejlepších partiklů, které známe.
Přípravě řepky je skutečně velmi jednoduchá. Bohatě postačí, pokud ji na 12, lépe však na 24 hodin namočíte do dostatečného množství vody. Řepka opravdu nasaje velké množství tekutiny a výrazně nabyde na objemu.
Proces máčení řepky do stádia, ve kterém semínka změknou tak, že jemožné je v prstech rozmáčknout, výrazně urychluje vyšší teplota. Například v létě na Cassienu, kdy se teplota vzduchu pohybovala neustále nad 30stupňů jsme měli řepku připravenou za méně než 8hodin po namočení...
Spařování řepky horkou vodou je možné, ale není nezbytně nutné. Uplatní se pouze v případě, že si ji potřebujete připravit velmi rychle a nemáte čas čekat s jejím máčením.
Přejeme pěkný den!