#100 30. 6. 2009
Milan: dobry den chci se zeptat jak spravne varit boilies?
Nikl team
Dobrý den,
v zásadě jsou dva možné způsoby vaření boilie.
Prvním z nich je vaření v páře, které je v domácích podmínkách
komplikovanější a mnohem pracnější při přípravě většího množství
boilie.
Druhým a troufáme si říci v domácích podmínkách používanější
způsob, je vaření boilie ve vodě. Ideální je vařit kuličky ve
fritovacím hrnci (lze samozřejmě i jinde). Doba vaření je závislá na
průměru boilie. Dá se zde ale spolehnout na tzv. knedlíkový efekt –
čili jakmile kuličky vyplavou na hladinu, jsou hotové. Doporučujeme však
vařit boilie ještě 1–2minuty od vyplavání na hladinu. Kuličky
o průměru 21mm se vaří přibližně 3 minuty (závisí také na
základovém mixu).