Využij BLACK FRIDAY slevy až 65%

Tour de Carpe - 29. 8. 2014

V půlce května mi zvoní telefon a na druhé straně se ozývá Vlado a nabízí mi, jestli s ním nevyrazím na týdenní TOUR de FRANCE, za kapry. Dlouho jsem neváhal a říkám: „Kámo, jedu s tebou“. Cesta do Francie bývá dlouhá, ale s dobrým parťákem nám rychle utekla a ráno jsme byli na místě. Přivítala nás krásná svazová štěrkovna.

Po příjezdu jsme hledali vhodné lovné místo. Našli jsme si hezkou štěrkovou lavici na 3 metrech, svažující se do 4 metru.

Co se týče krmení jsme měli jasno. Číslo jedna byl osvědčený boilies Kill Krill a číslem dva testovaná novinka na rok 2015 pod krycím názvem Angry Plum. První zákrm byl větší cca 20kg Kill Krill a 5 kg testovaného boiliesu. K vnadění boiliesu nám velice pomohla připravovaná uhlíková kobra od CARP´R´US. Pomocí ní se dá vnadit do větší vzdálenosti, než jste schopni vůbec nahodit. Kobra je neuvěřitelně lehká a necítíte únavu ani bolest ruky při větším zákrmu.

  Ze začátku nás trápili amuři, kteří nám najížděli do krmných míst a žrali s chutí naše nástrahy i návnady. Ulovili jsme 6 víc než metrových kusů tohoto ruského torpéda. Teplé počasí začalo nahrávat kapřím radovánkám a ti se začali ve velkém shromažďovat v okolí břehu a absolutně nejevili zájem o naše nástrahy. Vyzkoušeli jsme toho na začátku opravdu hodně, ale nashromážděné hormony u kaprů a jich netečnost k našim nástrahám byl ze začátku opravdu tvrdý oříšek.  Až Vladovi se podařilo přesvědčit, pod hladinou apaticky proplouvající kapry, na vysoce-aromatické 18mm plovoucí Carp-Bonbons Pineapple & N-Butyric Acid a zdolává na zig rigy 10,5kg a 15kg lysce. Stále nám ale kapři nenajeli na krmné místo. Ukazují se na něm pouze amuři. 

00771-velka-dsc_0345-kopia.jpg

00771-velka-dsc_0360-kopia.jpg

00771-velka-dsc_0419.jpg

00771-velka-dsc_0534.jpg

00771-velka-dsc_0592.jpg

Až třetí den s příchodem deště a tolik očekávaným ochlazením Vladovi konečně přichází první záběry z krmného místa. V podvečer zdoláva lysce o váze 17,2kg a následně je jeho snažení odměněné krásným starým  lyscem o váze 20,30 kg uloveným na panáčka z 21mm testované novinky a korkové popky Kill Krill. „Kámo, velká gratulace :)“ 

Můj den přichází v půlce výpravy, kdy během odpoledne zdolávám nádherného lysce o váze 23,05kg na 18mm Cork Pop Up příchutě Kill Krill nadipovanou v kouzelné tekuté potravě Liquid Krill.

00771-velka-17kg.jpg

00771-velka-20-3kg.jpg

00771-velka-dsc_0651.jpg

00771-velka-dsc_0380.jpg

00771-velka-dsc_0505.jpg

00771-velka-23kg.jpg

00771-velka-dsc_0706.jpg

V podvečer mi přichází na krajní levý prut na panáčka z 18mm korkový pop-ky příchutě Kill Krill a 21mm testované novinky Rozlobená švestka pomalý záběr. Utažená cívka navijáku se pomalu protáčí a začíná pozvolna zrychlovat. Cítím ve vzduchu slušnou rybu. Sbíhám k prutu a s problémy zvedám prut ze stojanu. Na druhý straně cítím pomalu přesouvající se tupou váhu. Plnou váhou se opírám do prutu, ale velryba na prutu jako kdyby ani netušila, že je zaseknutá na háčku. Vytahujeme mi dalších 80 metru z navijáku a za pár sekund přejela snad všechny pruty a přesunula se na pravou stranu krmného místa. Ještě, že máme s Vladem na navijácích namotaný skvělý fluorokarbon Clearwater XT, který se díky své vysoké hustotě krásně položí na dno a tak se v klidu bez obavy ze zamotání do ostatních prutu opírám stále víc a snažím se kapra otočit. Vlado zatím skočil do brolly pro GoPro a tento drsný souboj z povzdáli natáčí na kameru. Po dobrých 15 minutách mi začíná trnout pravá ruka ale už i kapr začíná mít toho plný brejle. Vladovi se ho napoprvé daří podebrat. Se širokým úsměvem říká: „Radku, to je kapor ako Televízor“. Kapra opatrně přenášíme na břeh, překládáme do prostorné vážicí podložky, věšíme ji na váhu a po chvíli napětí nám Mr. Reuben jasně říká: 26,10kg.

Hučím, na celou vodu: JE To TÁÁÁM. Co dodat, je to skvělý zážitek. Děkuji Svatý Petře :) 

00771-velka-dsc_0744.jpg

00771-velka-dsc_0768.jpg

Montáže jsme připravovali z potahované šňůrky CARP´R´US – Strip-X, háčky Continental ATS č.4, č. 6 doplněné o krátké vlasové rovnátko Mouthsnagger Shorty .

Co dodat na závěr. Výpravu jsme si opravdu užili i díky skvělé francouzské a moravské gastronomii a dobrého cateringu, který jsem pravidelně podporoval mou oblíbenou činností, mytím nádobí. Samozřejmě, nechyběly parádní kaprarské krevety na olivovém oleji s česnekem, dle receptu synka Dadýna a taký luxusní výpečky z vepřového plecka s bramborem od mé milované Ivky /Vladys se rozplýval nad chutnou moravskou žranicí :) /. Taky došlo na dobré pití, Valtické Rulandské šedé, Sauvignon a rum Havana Club k rannímu a večernímu čaje. „Přece takové úlovky se musí taky zapít…„  

00771-velka-dsc_0778.jpg

00771-velka-dsc_0807.jpg

Kámo, děkuji Ti za krásný týden strávený u vody. Těším se příště.

 

Za Nikl Team, Radek „Kouzelník“ Bendl

Návrat na přehled zpráv od vody