Koncem minulého týdne se Petr Šurek opět vydal na víkendovou akci na jednu větší svazovou vodu.
Vzhledem k nepříznivým podmínkám se Petr snažil co nejlépe připravit, a proto zvolil osvědčenou zimní klasiku – boilie Enzym Liver – scopex & oliheň.
Dráždivá kombinace Olihňovo – scopexové esence ve spojení s tímto základovým mixem plným játrového prášku a extraktu nenechá snad žádného kapra v klidu ani v těchto mrazivých dnech.
Petr hned od začátku lovu vsadil na menší průměry boilie.
Ořezané 12 – 14mm kuličky se jevily jako nejlepší varianta pro použití v chladné vodě. Aby ještě více zatraktivnil svou nástrahu, používal Petr speciální obalovací těsto v příslušné příchuti, které podle jeho slov dělá nástrahu naprosto neodolatelnou.
Při každém náhozu Petr k háčku přidal PVA stringer s několika rozpůlenými kuličkami. Víc volných návnad nepoužíval…
Velmi se osvědčily jemné kombinované návazce z tenkého fluorocarbonu Carp ´R´ Us osazené malým háčkem Centurion 2000, které nenechaly uniknout žádného zájemce o nastraženou dobrotu.
I když Petr musel odolávat silnému ledovému větru, odměnou mu bylo několik záběrů od pěkných kaprů, z nichž někteří i přes studenou vodu slušně bojovali.
Nezbývá než doufat, že naše jezera a rybníky zatím nezamrznou, kapři jsou stále při chuti…!
Gratulujeme.